Over-denking bij de Ginkgo boom

Vorige Artikel 10 van 11 Volgende

Vanmorgen zat ik naast de Ginkgo boom 1 van haar kleine boompjes te tekenen. Ze is nog maar klein, maar voelt toch al zo krachtig.

Ik merk dat mensen soms teleurgesteld zijn dat de Ginkgo boompjes nog maar zo klein zijn. Terwijl je in de winkel een grotere geënte boom kunt kopen. En dan soms ook nog kunt kiezen of je een mannelijke of vrouwelijke boom koopt. Want een geënte tak van een mannelijke boom op een onderstam, maakt een nieuwe mannelijke boom.

En dat is wat er op grote schaal gebeurd. Er worden vooral mannelijke geënte Ginkgo bomen aangeplant, omdat de vruchten van de vrouwelijke bomen stinken. En opeens werd ik zo verdrietig van wat de mens ook in dit opzicht met de natuur doet.

Ondertussen ging een rode libelle op mijn hand zitten en daarna op het papier. En toen wist ik ineens; deze kleine Ginkgo boom voelt zo krachtig juist omdat ze onder de Moederboom staat en daaruit vol Liefde ontstaan is...omdat ze nodig is! Niet omdat de mens het bedacht heeft...

Ze staat op haar eigen wortels. Echte Ginkgo wortels die zelfs grote natuurrampen kunnen overleven (de geënte bomen zijn een stuk zwakker). Dus laat je niet langer voor de gek houden door de grootte van een boom ????

En is het niet magisch om over 20-25 jaar te ontdekken of je een mannelijke of een vrouwelijke Ginkgo boom hebt?

Voor meer informatie over de Ginkgo boompjes zie hier: https://suzanne-licht.myonline.store/a-58253408/licht-tuin/ginkgo-boom

????❤️

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2022 Suzanne-Licht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel