Holistische therapie

Ik zal je niet redden,
want je bent niet machteloos.

Ik zal je niet fixen,
want je bent niet gebroken.
Ik zal je niet genezen,
want ik zie jou in je heelheid.
Ik zal met je door het donker lopen,
totdat jij je licht herinnert.

Als natuurgeneeskundige en holistisch therapeut werk ik vanuit de visie dat lichaam, geest en ziel onderling verbonden zijn. Het één kan niet zonder het andere en elke verandering heeft zijn weerslag op het geheel. Om duurzame verandering mogelijk te maken, kijk ik naar het diepst liggende niveau waarop verandering mogelijk en nodig is. 

In mijn begeleiding werk ik uitsluitend met natuurlijke middelen of methodes. De belangrijkste werkvormen waarmee ik werk, belicht ik op deze pagina.

Polyvagaal therapie

Om je gezondheid (zowel lichamelijk als psychologisch) te verbeteren, werk ik samen met je autonome zenuwstelsel. Je zenuwstelsel is het diepst gelegen niveau waarmee d.m.v. bewustzijn gewerkt kan worden en -naar mijn idee- de graadmeter van hoe we het leven ervaren. Je zenuwstelsel is daarmee het fundament. Wanneer je niet eerst aan dit fundament werkt, dan zul je veelal merken dat de verandering(en) die je, bijv. op cognitief niveau, bereikt niet duurzaam zijn; wanneer je onder spanning komt te staan, val je terug in oude gewoontes. Ook groei op psycholgisch niveau begint dus niet in het brein, maar in het lkchaam...

De trap naar psychosociale gezondheidKennis van hoe het menselijk zenuwstelsel werkt, d.m.v. een stukje psycho-educatie, is daarmee de eerste stap voor een stevig fundament. Je leert hoe het zenuwstelsel vormgeeft aan de ervaringen van veiligheid en invloed uitoefent op het vermogen om een verbinding aan te gaan. Dit alleen al zal je een nieuwe manier van kijken naar jezelf, de ander en de wereld om je heen geven. Daarna gaan we samen onderzoeken hoe jouw zenuwstelsel werkt en -misschien nog wel belangrijker- er vriendschap mee sluiten. Dan hoef je niet langer tégen het zenuwstelsel in te werken. De polyvagaal therapie oefeningen die we doen, helpen vervolgens om jouw zenuwstelsel flexibeler te maken, zodat je beter om kunt gaan met de uitdagingen op jouw pad en je veerkracht vergroot wordt. 

Met de polyvagaal therapie leggen we samen een veilig fundament om verder te kunnen werken aan bijv. trauma.

Lees hier meer over hoe jouw zenuwstelsel werkt en hoe we samen kunnen werken aan regulatie. En nee, je hoeft dit niet allemaal te begrijpen om baat te kunnen hebben bij Polyvagaal therapie ;-)

Wil jij werken aan jouw fundament en daarmee duurzame verandering mogelijk maken? Plan dan een intakegesprek met Suzanne.

Gesprekstherapie

Door gesprekstherapie ga je jezelf beter en op een dieper niveau begrijpen. Je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet en gaat bepaalde patronen herkennen van gebeurtenissen, gedachten en gevoelens.Ik help je hoofd- van bijzaken onderscheiden, denkpatronen en -valkuilen te ontrafelen en ruimte te maken voor nieuwe perspectieven. Je leert jezelf niet langer te definieren door je pijn en conditioneringen uit je verleden, maar jeZelf te zien zoals je diep van binnen bent. Dat schept lucht, ontspanning en ruimte. Ruimte voor nieuw denken, en nieuw handelen.

Akasha Reading

Door de gesprekken die we hebben, kun je de antwoorden op de meeste vragen in jezelf vinden. Een uitzondering hierop vormen levenservaringen die zich voorgedaan hebben in je vroege jeugd; voordat je taal en cognitieve vaardigheden tot je beschikking had. Denk hierbij aan ervaringen vanaf de conceptie tot een jaar of 3, zoals vroeg kinderlijk trauma. Hier zijn geen bewuste herinneringen aan, maar werken onbewust in je celgeheugen door. Een Akasha Reading kan deze situaties aan het licht brengen, waardoor verwerking ervan mogelijk wordt. Lees hier verder over hoe een Akasha reading bij kan dragen aan jouw healing.

Bach bloesem remedies

bloesem remedie kopenBach Bloesem remedies gebruik ik in de praktijk om jou te ondersteunen bij emotionele processen. Bloesem remedies werken zacht, doch duidelijk merkbaar in op je emoties en zijn daarmee een prachtige ondersteuning voor jouw transformatieproces! Ik maak persoonlijke remedies op maat, volledig afgestemd op jou, de klachten die je nu ervaart en op wat je nu nodig hebt.

Lees hier meer uitleg over bach bloesem remedies.

Voedings-, bewegings- en lifestyleadvies

Je genen staan vast, maar het al dan niet tot uiting komen van een gen (=epigenetica), kun je dmv lifestyle beinvloeden! Lifestyle is de krachtigste manier om je gezondheid in eigen hand te nemen en te verbeteren. Voeding (voor lichaam, geest en ziel) speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast is beweging een van de belangrijkste signalen die je jouw lijf kunt geven voor meer energie. Ik begeleid je bij lifestyleaanpassingen door een persoonlijk plan samen te stellen; passend bij jouw mogelijkheden en doelen.
Wist je dat niet alleen je lichamelijke gezondheid baat heeft bij een gezonde lifestyle, maar ook je geestelijke gezondheid? Door veel te bewegen(wat iets anders is dan sporten ;-)) verhoogt de overdracht van neurotranmitters in je brein. Daarnaast voorkomt beweging dat bepaalde connecties in je brein verdwijnen. Door slim te bewegen, verbeter je niet aleen je gezondheid en je energieniveau, maar ook je brein, je leerprestaties en mentale gezondheid! Ook meditatie verbetert de werking van de prefontale cortex, zorgt voor de aanmaak van serotonine en vermindert stresshormonen in het lichaam. 

Zin om te starten?

Ik geef online therapie, via Zoom, plan dus nu je intake gesprek!

 • Intake holistische therapie
  Intake holistische therapie

  Uitgebreid intake gesprek van 90 minuten via Zoom.

  Bij je bestelling kun je in het Opmerkingen-veld aangeven welke dag (ma/di/wo/do/vr) jou het beste uitkomt. Ik werk ma/di/do/vr tussen 9.00 en 12.00 uur en woensdag tussen 13.30…

  € 111,00
 • Holistische therapie
  Holistische therapie

  Let op! Je kunt alleen een afspraak maken voor Holistische therapie nadat je een intakegesprek gehad hebt met mij.

  Holistische therapie via Zoom.

  Bij je bestelling kun je in het Opmerkingen-veld aangeven welke dag…

  € 85,00

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Suzanne-Licht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel